Existuje láska na celý život?


Taká je doba, že som unavená. Niekedy mi aj praskne struna. A čo robíme, keď sme unavení zo svojich životov?

Správne!

Montujeme sa do životov ostatným.


To budeme dnes robiť. Poklebetíme:D

 

Vzahy_Bratislavsky hrad_2JPG

 

V sobotu pri príprave rannej kávy ma našiel takýto článok.

„It's officially over for Kim and Kanye.“

 

Proste Kim a Kanye sa rozchádzajú. Oni už podľa klebiet žijú dlhšie oddelene. Ale teda zásadná informácia, ktorá to teraz potvrdzuje, bola: Kim podala žiadosť o rozvod.


Nebudem sa hrabať v životoch ich dvoch konkrétne. Priznávam, že moja prvá myšlienka bola: Naozaj som si myslela, že títo dvaja to dajú. Naveky. Že oni sú pre seba stvorení.


Samozrejme, o ich životoch neviem nič. 

O tých naozajstných súkromných životoch ich dvoch. Ale také mi to celé prišlo, že sú oni dvaja také kúsky puzzle, ktoré do seba perfektne zapadajú. Aj vo svojich zvláštnostiach, aj vo svojich afektoch aj v tom celom šialenstve. Stále som si myslela, niekde vzadu v hlave, že veď títo takíto sú, ale že našli sa.

Ešte som zistila, že Kim bude mať rovnakú rozvodovú právničku ako mala Angelina. Aj to mi zlomilo srdce. Tiež som si myslela, že budú s Bradom navždy. 

A vidíte.

 


Začala som premýšľať o tom, koľko poznám párov, ktoré sú spolu celý život



Zistila som, že ich vôbec nie je málo. Úplne také, že prvé lásky. Prvého frajera si vzala a furt sú dobre, vieš? Sú takí. Ale už ma veľakrát aj prekvapili informácie o rozchodoch alebo rozvodoch. Zaujalo ma to. 

Že teda ako a čo má väčšiu šancu a čo hovoria štatistiky a múdri ľudia.

Ako máme tie vzťahy robiť?

 


Na internetoch som už čítala niekoľko zaujímavých teórií



Veľmi rada by som vám ich sem skopírovala aj s linkami, ale po hodinách hľadania som sa k žiadnej z nich nedostala. Proste to bolo dávno. Nemám to uložené a nenašla som.

Dostala som sa k všelijakým štatistikám o vzťahoch, ale žiadne ma nebavili. Takže vám len napíšem, čo si pamätám, že som vtedy dávno čítala. 


Normálne na hulváta – bez zdroja. Jedna pani povedala. 

A môžete sa rozhodnúť, či tomu budete veriť, alebo nie. Je to úplne na vás. Sloboda:D

Na blogu si trochu môžem dovoliť písať aj bez uvedenia zdrojov a výskumov týchto tvrdení. Bolo by to pekné, keby som to našla a uviedla. Ale som nenašla. 

Tak uvádzam, že neuvádzam. A vy sa rozhodnite, ako s tým naložíte.

Pamätám si takéto tri:

 

Vzahy_Bratislavsky hrad___jpg



1) Jedna o tom, že sa to dá mať celý život jedného partnera.

Určite aj vy poznáte aj v súkromí také dvojice. Prvý frajer alebo nie úplne prvý, ale taký prvý vážny. A hneď na furt.

Zo sveta celebrít napríklad Meryl Streep. Oni sú s tým manželom (sochárom) svoji už 43 rokov. Majú 4 deti, 3 dcéry a 1 syna. 

Cindy Crawford má už viac ako 20 rokov toho istého muža. 


Môj skromný tip – a veľmi by som im to želala, sú aj Beckhamovci. Oni tiež tento rok budú mať už 22 rokov od sobáša. Na nich sa mi vieš čo najviac páči? Že oni sú naopak – troch synov majú a jednu dcéru. Tá baba je najmladšia. A mne sa strašne najviac páči, ako sa tí chalani o ňu starajú. To úplne vidno aj na tých videách aj na fotkách. Pekné.

Ňuňu sú. Aj keď áno, nič o ich súkromí neviem. Ale keď sa na nich pozerám, tak mi to sedí celé dokopy:)


V tejto kategórií ešte držím palce: John Krasinski a Emily Blunt, oni sú spolu zatiaľ 8 rokov, ale páčia sa mi.

V tejto kategórií neviem: Nič ma do toho nie je vôbec vôbec. Kto som ja, aby som mala názor vôbec na niekoho život. Ale mne neladí Beyoncé a Jay Z. A nemám čo také veci hovoriť a nič ma do toho, sú spolu už 13 rokov. Len nech ma pekne prekvapia a nech im to vyjde.

Uzatvárame kategóriu "Na celý život." 



2) Prvá láska s prestávkou


Druhá teória bola o tom, že vraj štatisticky sú veľmi úspešné vzťahy také, keď po rozchode s prvou láskou žije každý nejako svoj život a potom sa po rokoch stretnú a to vraj potom má vysokú šancu vyjsť, keď sa znovu dajú dokopy.

Nemusí to byť úplne prvá láska, ale skrátka niečo z toho tínedžerského obdobia. 

Príklad: Mila Kunis a Ashton Kutcher. 

Oni neboli úplne láska najskôr. Poznajú sa viac ako 20 rokov. Trvalo im 14 rokov začať spolu randiť.


Poznáte tú príhodu? 

Ona na kastingu klamala o svojom veku. Mala 14. A povedala, že bude mať tento rok 18, aby ju vôbec pustili do ďalšieho kola. Keď potom prišli na to, koľko má rokov, boli už tak presvedčení o jej talente, že im to nevadilo. On mal vtedy 19 a ona len 14. Pracovali spolu v seriáli „Tie roky 70-te.“ To je pred 23 rokmi. Prepáčte, áno, taký starý je ten seriál. A my, ehm.

On bol jej prvá pusa, veď mala 14.

 


Vzahy_Bratislavsky hrad_3_jpg



Takže Kelso a Jackie

Prvá pusa v seriáli, bola jej prvá pusa v živote. Táto. On s ňou vtedy vraj nechcel randiť, lebo to bolo divné, lebo mala 14. Chápem, cením. Slušný chlapec. On bol vtedy hlavne model spodnej bielizne pre Celvin Klein. 

Treba povedať, no.

On jej počas natáčania robil úlohy z chémie ako veľký starostlivý brat. Po tom, ako odišiel zo seriálu, ostali stále v kontakte. Boli kamoši.


Toto ste možno nevedeli

Keď bol Ashton ženatý s Demi Moore, Mila bola pár s Macaulay Culkinom. Áno, Kevinom zo Sám doma. Mila a Kevin spolu chodili hádam aj 9 rokov. Ashton sa rozišiel, Mila sa rozišla. Rok potom sa stretli na odovzdávaní Zlatých Glóbusov. 

Ona že hen aký fešák, on že aha aká pekná, otočili sa a že – neverím, to si ty? A už to šlo: "Ako sa máš, dlho sme sa nevideli, vyzeráš výborne..."


Pozval ju na kolaudačnú párty, ktorú mal v ten týždeň. Chcel ju tam dať dokopy s jedným jeho kamarátom. Ona práve prestala fajčiť. On bol ešte fajčiar. Furt s ním chodila na ten balkón, keď si išiel zapáliť, lebo sa chcela nadýchať tej vône.

Ona potom v nejakej fáze večera povedala, že ide domov. A on že: „Nechoď.“ 

Vtedy zostala prvýkrát. Oooow.

Zvyšok poznáte.


Leo a Kate 

Čo sa týka tejto kategórie, všetci samozrejme dúfame, že sa to stane aj Leovi a Kate. 

Áno, z Titanicu. To bolo pred 24 rokmi. Oni sú od vtedy strašne najlepší kamoši. Hovorí sa dokonca o jednom z najpevnejších priateľstiev v Hollywoode vôbec. Úplne to vidno a podporujú sa navzájom a také. 

On zatiaľ behá po ostrovoch s modelkami o 20 rokov mladšími. Všetci dúfame, že toto bude tiež taká lovestory. Že raz sa Kate a Leo dajú dokopy.


Ona v jednom rozhovore povedala, že: „Ani nechcete vedieť, ako vyzerajú naše rozhovory. Keby svet vedel, o čom sa my rozprávame. Áno, sme si blízky. Niekedy sa rozprávame tak, že len citujeme vety z Titanicu, pretože môžeme, a považujeme to za naozaj vtipné, smejeme sa pri tom na plné ústa.“

Veď nevidíme do toho, jasné. Ale proste túžime po tomto konkrétnom happy ende.

Priznávam, že aj ja. 

Veľmi.


 

Internety sú plné príhod, ako sa tento typ lásky stáva aj mimo Hollywoodu. Bežným smrteľníkom. A sú to naozaj krásne príbehy.

Keď som hľadala tú štúdiu – ktorú som nenašla – narazila som asi na milión príbehov, kedy sa presne toto ľuďom stalo.

Jéj.

 

  Vzahy_Bratislavsky hrad__jpg

 


3) Tretia teória



Vzťahy majú nejakú životnosť, a po niekoľkých rokoch verného pekného vzťahu je prirodzené, keď sa tí ľudia niekedy zmenia a už si nedávajú nič a pekne sa rozídu.

Darinka a Rytmus. Tina a Separ. Justin a Selena. Jennifer Aniston a Justin Theroux. Brad a Angelina. Heidi Klum a Seal. Jenna Dewan and Channing Tatum. Olivier Sarkozy a Mary-Kate Olsen. Brian Austin Green a Megan Fox. Kelly Clarkson a Brandon Blackstock.

A mnoho ďalších.

 

5-9 rokov. Nejaká, aj väčšia a zásadná časť ich životov. Potom pokojný koniec. Nekydajú na seba. Ale je čas sa posunúť, lebo už sú niekto iný. Volajú to neprekonateľné rozdiely. Alebo majú na to ešte takú peknú formulku, že „we grow apart“. 

Preklad by bol aký? Vyrástli sme smerom od seba?:D


Takto pekne to jedna dvojica sformulovala, keď sa rozchádzali. To sa mi tiež páčilo, lebo to vyjadruje aj veľa, čo je za tým.

„We have lovingly and carefully taken the time we have needed to arrive at our decision to separate.“

Pekné, nie?

(Preklad: "S láskou a opatrnosťou sme využili všetok čas, ktorý sme potrebovali, aby sme dospeli k nášmu rozhodnutiu rozísť sa.")

 

 

A zase som nenašla ten rozhovor, ktorý si pamätám. Takže aj tretiu teóriu máme len zo zdrojov JéPéPé. 

Bol s nejakým psychológom a on tam vravel, že toto vyzerá tiež ako funkčný model v dnešnom svete. Že proste si dáte, čo si máte dať. Prežijete spolu nejakú časť životov. Ale potom, aj keď a tom pracujete a chcete, proste, you grow apart.


A už to nejde spolu. 

Hovoril, že sa to dá pekne ukončiť. A že je možné, že takto vlastne počas života môžeš mať neviem, troch, štyroch takých naozaj dôležitých a významných partnerov. Lebo vlastne každý ťa spozná v nejakej fáze života a vtedy ste si dobrým partnerom.

Jasné, že vždy dúfaš, že to tak bude navždy. Ale proste to niekedy navždy nie je.


A je to tak vraj tiež v poriadku.

Dobré to je.

 

Držte sa.