Hurá na prázdniny!


Bola to presne tá noc, keď sa prehadzuješ na posteli a nevieš zaspať. Pozeráš do steny. Zatvoríš oči. Chvíľu počkáš. Nič. Už si sa otočila zo strany na stranu najmenej tisíckrát. Nevieš zaspať. Niekedy sa to stane práve vtedy, keď máš na ďalší deň niečo dôležité a potrebuješ byť oddýchnutá:D Ako na potvoru. Alebo možno práve preto. Neviem.

 

Na jednom boku, na druhom boku, na chrbte. Čítala som, že najhoršie, čo vtedy môžem urobiť, je pozerať na displej. Telefón teda odložím hneď po tom ako zistím čas. Budú tri. Stále nič. 


Vzdávam sa. Vstanem a idem do kuchyne. Vytiahnem z mrazáku ten čokoládový nanuk a zjem ho. Vrátim sa do postele a okamžite zaspím.


Keď v noci nevieš spať kvôli teplu a vyrieši to nanuk, to už je naozaj leto:)


blog prazdniny 1jpg

Inak. Odbočenie od témy. Najviac. Toto je taká fotka, ktorú mám v telefóne už viac než rok. Je to stena vedľa dverí vchodu do predajne Louis Vuitton v Manchestri. Stáli sme tam počas miestneho džezového festivalu minulý rok. Stáli sme pred pódiom. Potom sa otočíš a zistíš, že máš za chrbtom LV Store:D Kabelky a džez sa k sebe hodia. Tento vzor ma zaujal. Pátrala som. Má príbeh. Je to napríklad taký vzor, ktorý je aj na mozaikovej dlažbe tohto miesta v Bratislave. Z roku 1904. Je to Villeroy&Boch. For those, who know. You know. Och. Rovnaký výrobca - V&B - a rovnaký vzor bol použitý aj na mozajkovej dlažbe na lodi Titanic. Zdroj - tento úžasný profil, aha.

Naspäť do témy. 


Hurá na prázdniny! Výkričník, zvolacia veta!


V sobotu bolo pekne. Prišla mi taká správa od kamky. Bola to fotka. Ležala na nafukovačke v bazéne. Text znel: „Leto práve začalo.“

Má pravdu. Aj kalendárovo už začalo. Dokonca už sme sa hádam aj dvakrát mohli položiť k bazénu a užívať si ničnerobenie. (Ničnerobenie je naozaj spisovné jedno slovo. Aj mňa to prekvapilo.) Leto, to je vtedy, keď si okúpaná, máš mokré vlasy, vybehnú ti pehy, máš dlhé voľné šaty a takú tú príjemnú únavu zo slnka.

 

S cestovaním ja plánujem byť túto sezónu opatrná (sa mi to hovorí, keď som už tento rok stihla more, viem), ale s letom ako takým neplánujem teda poľaviť.

Budeme mať prázdniny. Tu na blogu. Už som vám o tom písala, tak len pripomínam, že toto je ten posledný článok sezóny 19/20. Budeme sa počuť po lete.



Čo budete robiť v lete? Ako oddychujete? Ako vypínate?

 

Túto otázku som vám samozrejme položila preto, lebo vám idem vyrozprávať, aké zásadné, prínosné a užitočné veci budem robiť ja. Sama neviem úplne ohodnotiť stupeň irónie predchádzajúcej vety:D 

Budem robiť zdanlivo nepodstatné veci, ktoré ale, keď ich robíme správne a naplno, prinesú oddych. Takže sú naozaj užitočné. Oddych je dôležitý. Nedá sa vynechať. Ani podceniť. To by nás mohlo potom dobehnúť a to nikto nechce.


blog prazdniny 2jpg


Oddych

Niekedy, keď oddychujem, tak čítam. Nie nevyhnutne knihy. Aj časopisy. Aj svoje staršie poznámky, keď triedim tie kopy papierov na poličke. Upratovanie kôpiek (veľmi čudné slovo, kôpiek, to je spisovné? asi má byť kôpok? to je ešte čudnejšie, ale to je asi správne) papierov z poličiek patrí u mňa tiež k letným aktivitám.

Operiem periny. To je v lete super, lebo na balkóne hneď vyschnú a mám pod čím spať aj v ten deň, keď ráno operiem periny:D

Pretriedim šatník. Do zadných poličiek odložím zimné veci. Letné dám dopredu.

Niekedy si nenastavím budík.


Terasky a kávičky. Prechádzky pri Dunaji. Pôjdem na zmrzlinu. Nekonečne veľakrát.

Nekonečno nanukov. Veľa času presedím na balkóne. Budem len tak pozerať do neba, v ruke mať kávu a hudbu dosť nahlas. Budem zhlboka dýchať. A len tak pozerať do vzduchu smerom hore. S vyloženými nohami. A kávou v ruke. Na balkóne.

Pôjdem sa aj prejsť. Včera sme boli s kamkou venčiť psy. Večer. Všetko vonku tak voňalo. Bol teplý večer. Nebolo treba bundu. Tak sme sa pekne prešli. No a tie vône, to bolo super. Aj psom sa to myslím páčilo.

Západ slnka na hrade. To je jedno z mojich úplne najobľúbenejších miest na svete. Aj kedykoľvek cez deň, ale špeciálne keď zapadá slnko.

Pozriem si všetky videá Leslieho Jordana. Všetky. Znovu a dookola. Som strašne doňho:)

 


Najlepšie si oddýchnem na Pohode. 



Tá tento rok nebude. Lenže, keď máš okolo seba takých ľudí ako ja, vyzerá to takto:

V ten deň keď ohlásili, že Pohoda sa presúva na 2021 napísala nám kamka, že: 

„Keďže ten víkend nemáte nikto iné plány, vidíme sa u nás na chate. Oriešky v karameli zvládneme spraviť, oštiepok ogrilujeme, langoše nejako vymyslíme a o dobrú hudbu a pivo bude tiež postarané. Len my, v bezpečí, súkromí, zdraví a pohode. Kto na tom trvá, doneste si stany:D“


Chápete toto? A potom ohlásili Pohodu in the air. Si to pustíme a hotovo. Všetko to sedí. K téme ma ešte dosť pobavil môj spolužiak zo strednej. Odcitujem ho tu, snáď sa nenahnevá. 

Napísal to takto: 

„Manželka (bolo tam jej meno ale veď nemenujem, no), ostáva to na nás. V troch izbách dáme naše obľúbené kapely a potom budeme nadávať na tvorcov programu, prečo hrajú v rovnaký čas:D“

 

Takto nejako si to asi spravíme aj my. 

Je to dobré riešenie. Je bezpečné. V zdraví sa v Trenčíne snáď uvidíme o rok. Tento rok to máme teda vymyslené takto. Veď áno, uvedomujem si, že aj to ešte môže nevyjsť. Zatiaľ ale veríme, že sa to podarí.

 

blog  prazdniny 3jpg


Okrem pohody ešte budem aj tráviť užitočný a efektívny čas na internete



Toto je tiež irónia len na polovicu:D Budem hľadať inšpirácie na ďalšiu sezónu. A ešte tam budem robiť úplne zbytočné veci niekoľko hodín. Potom, keď ma už začnú štípať oči z displeja si uvedomím, koľko je hodín. Alebo keď pípne že slabá batéria:D Vtedy si uvedomím, že už niekoľko hodín preklikávam zo stránky na stránku a vlastne všetko sú to užitočné veci.


Napríklad minule som asi v nejakej fáze hľadania, alebo tak, zisťovala, že kto som.

Na internete, no. Lebo o tých kabelkách som niečo hľadala. Viete, ohľadne kabelkového špeciálu, čo pripravujem. (Ozaj, ešte stále mi môžete odfotiť a poslať príbeh vašej kabelky. Nehľadáme značkovú. Hľadáme kabelky s príbehom.)

Našla som taký test, že aká kabelka si. No to si musím spraviť. Tu je:

Ktorá ste kabelka?


Lenže, odtiaľ ma to zavialo na veľmi temné zákutia internetu. 

Existujú testy na všetko. Na všetko. Ak hľadáte, kto ste, internet je to správne miesto! (Tu je irónia naplno, len pre istotu upresňujem:D)

Môžte zistiť napríklad aj aký ste sendvič (tento má perfektné otázky, najviac som sa bavila),  aké zviera ste, ako ste príťažlivá/príťažlivý,  aký ste drak, aká ste sladkosť,  aký ste anjel,  aký typ pizze ste,  aký ste typ pri zavádzaní zmien

  

A pozor, ešte nekončíme. Ani náhodou. Internet vám povie aj

ktorá animovaná „Pusheen“ mačka ste,  aký ste typ na flirtovanie  aj - tento je môj obľúbený - ktorá prírodná katastrofa ste.

 

Veď vravím, samé užitočné informácie. Lebo mne to teda riadne smiešne vyšlo. Aha. Táto kabelka vraj som:) 

Mohli toto? Mohli? Naozaj? Mohlo mi toto vyjsť? Smejem sa nahlas:D 

 

LVEJPG


* Neviem ako sa zadáva autorstvo, keď použijem obrazovku z ich výsledku testu, ani či sa to môže, tak verím, že áno a pripájam link na zdroj - je to tento test.


A snehová búrka. Som snehová búrka!:D



Ďakujem vám, že ste tu so mnou boli. Už druhú sezónu:) 

Ďakujem. Ste najlepší.


Tu, na dobretoje.sk sa uvidíme na jeseň. S mnohými z vás sa (aj vďaka prázdninám) uvidím cez leto aj osobne. A na to sa najviac teším.

Dobré to je.

 

 

Prajem vám krásne leto plné oddychu, užite si prázdniny. Zostaňte v bezpečí a zdraví.