Ktorá postava zo seriálu Priatelia sa vám najviac páči?


Také sviatky to boli, že som zabudla heslo do počítača. 

Heslo je DO počítača alebo je to heslo OD počítača? Neviem. Také sviatky to boli, že som zabudla aj gramatiku.

Sedela som doma na zadku a jedla koláče. Nikde som nebola. Pozrela som dosť veľa seriálov. Mala som super vyzdobený byt.  A posledných pár dní si prepínam biorytmus do nejakého režimu, lebo zajtra idem prvýkrát do práce.


No, je celkom nadnesené povedať, že "idem". Prejdem do obývačky a budem pracovať - to je presnejšie. 

Ale budem mať ráno budík. Teším sa na to. 


ktora postava z priatelov si_1jpg


Starnem

To spoznáš tak, že sa nespoznávaš:D

Vysvetlím.

 

Viete, ako keď sme pozerali Priateľov, tak sme tam mali obľúbenú postavu?

No, presne. A všimli ste si, že sa to rokmi mení?

Keď to šlo prvýkrát, najviac super bola podľa mňa vtedy Rachel. Dobre, veď možno u vás nie. Úplne chápem. Je to v poriadku. Nerozčuľujme sa už teraz. Veď môžeš to mať úplne inak. Je to v poriadku. Len uvádzam tento svoj príklad, bude to pokračovať a má to pointu. 

Sľubujem:D


Takže, najskôr bola Rachel super. 

Naozaj neviem prečo, ja som mala pocit, že ona je mi z nich najbližšia. Mala som pocit, že si rozumieme. Potom si pamätám také obdobie, keď bola mojou hrdinkou Monika. Rachel mi nevadila. Ale mala som obdobie, keď som mala vo všetkom systém a upratané a rozčuľovalo ma, keď mi to niekto rozhádzal. Myslím akože normálne veci. 

Svetský poriadok, žiadne metafory.


Normálne som mala v živote obdobie, keď som aj bola súťaživá, aj som mala systém a poriadok. Niektorí z vás ma tak už nestihli spoznať. Ale niektorí z vás vám zase povedia o mojich scénach, keď niečo nebolo tam, kde to malo byť. Napríklad šedý papier v kancelárii. On mal totižto konkrétne miesto. A keď bol inde, no. 

Prepáčte.


Pokračujem. Vráťme sa naspäť k tým charakterom zo seriálu.


ktora postava z priatelov si_2jpg


Lebo potom prišla jeseň 2020. Pozrela som si to zase celé.

Oh. My. God. 

(Povedzte si to s takým afektom, s akým by to povedala Janice. U nás – Dženys.)


Lebo ešte aj tej Dženys rozumiem viac ako Rachel. Prisahám. A ešte by som si dokonca aj vedela predstaviť Janice ako svoju kamku, ktorú občas stretnem. Ona je hlučná a excentrická, ale viem si to predstaviť. Lenže Rachel by som nechcela ani za kamku. Ani náhodou. A ani na chvíľu. Úplne ma rozčuľovala.

Ross bol z môjho pohľadu kedysi takto, že: vážený dospelák, trochu nudný, ale profesor. Dnes? Škaredé veci by som napísala. Nevedela som ho vystáť. Ani za kamaráta. Utekať preč, rýchlo a ďaleko od takýchto typov. Teda, to by som poradila dnes.

Sila, nie?


Tak som si ich všetkých prešla jedného po druhom. Lebo oni sa za posledných 16 rokov nijako nevyvíjali. Áno, overila som to. Posledná časť bola odvysielaná 6.mája 2004. To už bude 17 rokov od poslednej časti. Ten seriál je už ukončený skoro 17 rokov. Sa nevyvíja. Len divák sa mení.

A starne.

 

Chandler bol vlastne twitter. Krátke vety, do 160 znakov, výstižné a smiešne a cynické.

Vtedy som vnímala Phoebe a Joeyho ako také dve vtipné postavy. Dosť dlhú dobu som mala pocit, že sú do počtu a veľmi ma ani nezaujímali.


A vidíš. Dnes mám pocit, že ich motívom celkom rozumiem. (Okrem teda tých konšpiračných teórií u Phoebe. To by som dala preč, veď ona aj ku koncu už nebola týmto smerom.) No a tak mi teraz, na staré kolená vyšlo, že najviac rozumiem týmto dvom.

Vieš, ako myslím? Že samozrejme, že nie všetko schvaľujem, veď. Ale aspoň mám pocit, že týmto dvom často rozumiem motívy ich konania. Že tá Phoebe mi z nich vlastne príde najviac reálna. 

A áno. Keď pri tom všetkom už aj Janice je niekto, ku komu vieš mať empatiu, to musia byť veci naozaj zvláštne.

Aj vám sa to rokmi mení?


Nenechám vás v tomto blúdení. Internetové testy vždy v rozhodujúcich chvíľach pomôžu, kam nasmerovať život. Ešte že ich máme. Našla som na internete test, kde si môžete vyklikať, ktorá postava z tohto seriálu ste.

Pozri, tu je.

Alebo tu je druhý.

 

ktora postava z priatelov si_3jpg



Lebo ešte takéto sa stalo. Seriál.

Kedysi bol populárny aj seriál How I met Your Mother. Skratkou ho volali HIMYM. A ja som to vtedy začala pozerať. Vtedy, keď to pozerali všetci. Lenže si pamätám, že ma to strašne nebavilo. Tak som to odložila.


Potom, keď už bol celý vonku a dal sa pozrieť tak, že si nemusela čakať na ďalšie časti, lebo už boli, uskutočnil sa druhý pokus pozrieť si to. Opäť som po niekoľkých častiach len skonštatovala, že strašne ma to nebaví. A vypla.

Potom som to počas rokov skúsila ešte jedenkrát. Nič.

A teraz som si povedala, že to dám. 


Že HIMYM je môj Everest:D 

Pozrela som to. Celé.

S radosťou vám oznamujem, že to bol boj, ktorý mám ale už za sebou. A už to nikdy nemusím zopakovať. Tešte sa, prosím, so mnou.

Nikto ma nenútil. Ale bola som zvedavá, či to dám. A ešte som aj stále dúfala, že raz ma to začne baviť. Lebo to bavilo všetkých a všetkým sa to predsa páčilo. Takže som 9 sérií po 23 častí (niekedy tuším aj 24 častí)  dúfala, že každú chvíľu to príde.

Neprišlo to. Vôbec. Ale dala som tomu veľmi dôslednú šancu.



Poviem vám aj, že čo ma rozčuľovalo, chcete?

Ten Ted Moseby. On tak, na môj vkus, veľmi fňukal. Má veľa spoločné s Rosom zo seriálu vyššie. Celá tá partia má zvláštnu dynamiku. Sú, ako to povedal ten terapeut, čo k nemu Robin chvíľu musela chodiť, príliš „codependent“. Že sú strašne príliš závislí na sebe navzájom, až nezdravo. Aj podľa mňa boli. Hej, boli vtipné momenty. Intervencie. To bolo dosť smiešne. A ešte najlepšie stredné meno. Marvin Wait-for-it Eriksen.

A s akou ľahkosťou tolerovali v podstate celkom šialenca medzi sebou, to tiež úplne neviem, či je v poriadku.


Ale áno áno, nerozčuľujem sa nad seriálovým charakterom. Viem, že všetko je trochu prehnané. Aby bola aj sranda a také. Chápem veď.

Pre mňa to sranda nebola, ale dala som tomu všetky šance sveta. Zodpovedne som k tomu pristúpila. Naozaj som nemala nič lepšie na práci a mohla som to takto spraviť. Koláče sa pri tom jedli celkom dobre.

 

K HIMYM  si musíme povedať, že tu bol jeden moment, ktorý je dôležitý a súvisí s DTJ

 

Keď sa ešte nevedelo, že Zoey je manželka milionára, dalo sa to zistiť. Viete ako? Keď sa zjavila v MacLaren´s bare mala na predlaktí prevesenú Birkinku. Áno, presne tú, o ktorej sme si už hovorili aj my v kabelkovom špeciále. Takže pozorné oko hneď podľa kabelky vedelo, že niečo sa tam bude diať a že nie je ona len taká obyčajná protestujúca enviro aktivistka. 

Tak len toto som vám chcela povedať. Že to tam je. Tiež. Rekvizita. Birkin Bag.


Testy, ktorý HIMYM charakter si ty. Tu je jeden a tu druhý:)


ktora postava z priatelov si_4jpg

 

Do tretice

Táto správa je smutná a neviem, ako zakončím pozitívne, po tomto zistení.

Ženy z rodu Gilmorovcov – Rory mám úplne odpojenú. Vôbec jej nerozumiem a nepáči sa mi. Dokonca viac rozumiem tej jej kamoške Paris. Tej, o ktorej som si nemyslela vôbec nič dobré, keď som to pozerala kedysi. Celú pubertu.


Všetko toto ale asi bude za ďalších 5 rokov ešte úplne inak. Najlepšie je, že to s istotou naozaj neviem povedať.

S istotou viem povedať toto - taký mám život, že o seriáloch rozmýšľam.

Dobré to je. Naozaj dobré.


Majte sa zdravo, pekný týždeň a držte sa