Pohoda a prázdniny


Tak ako? 

Dali sme prať, ležíme, káva, nohy vyložené a pozeráš fotky/videá v mobile s nevysvetliteľným úsmevom na tvári?

Aj ja. To isté.


IMG_2081_pohoda1jpg   

 

Dnes vám zrecyklujem dva “popohodové” príspevky zo sociálnych sietí a na koniec si dáme plán na prázdniny, dobre?

 

Vojdeš cez tú bránu a je to.

Tri dni žiadny plán. Tri dni je jedno koľko je hodín. Ješ, kam ťa nos zavedie a ideš, kam ťa uši a nohy (alebo kamaráti) zavedú.

Odkedy chodím na Pohodu, už slovné spojenie “v pohode” ani veľmi počas roka nepoužívam. Občas používam skratku “v poho” aby akože ľudia vedeli, ktorým smerom to cítim. Ale nikde nie je tak “v pohode” ako tam tie tri dni.

Tento rok som dokonca už v stredu pracovné telefonáty končila vetou "Pekný víkend prajem." Vždy ostalo chvíľu ticho. Nevedela som prečo. Asi až vo štvrtom - piatom telefonáte mi po chvíli ticha vraví človek na druhej strane že: "Víkend? Je streda." 

Hopla. Prepáčte:D Mňa už celkom slušne mentálne vyplo zjavne v stredu po 16tej.

Jes. 


IMG_2116_ajpg

Úžasné vypletance od "Kundycrew". Bolo ich tam po areáli viac, našla som len tieto tri:)



Viem, že s niektorými z vás sa mi už aj 10 rokov podarilo nevidieť sa na letisku.

Aj keď si vždy povieme, že tentokrát už to dáme. Nehnevajte sa za to na mňa, prosím. Idem si tam oddýchnuť. To pre mňa znamená nemať tri dni nič, čo musím. Nemať žiadny plán. Keď v hlave netreba nič strážiť. Som šťastná, keď sa stretneme. Nevyčítajme si, ak nie. Raz to výjde. 

Je to v poriadku.


Aj tento rok som nehodila na zem jediný špak. 

Keď som šla z koncertu a niekde v mojom okolí bol na zemi bordel po niekom inom (plechovka, fľaša, pohár) vzala som ho 1 kus a odložila v najbližšom koši. Toto som si všimla, že robilo viac ľudí.

Snažím sa nebyť debil a odpad som nehodila na zem ani nepamätám (výchova) ale špaky na koncertoch boli moja slabina. Nie je ľahké nechať sa zmeniť alebo dovychovať. Prečo sa to ale týmto ľuďom u mňa vždy nenásilne podarí – nerozumiem. Niečo asi robia dobre. Také to “začni od seba”. 

Viete, čo myslím?

Zrazu sa pristihneš pri tom, že svoj bordel z nejakej časti recyklujem (zatiaľ s rezervami ale to asi príde). Neostane po mne nič a ešte zoberieš bordel po niekom druhom. Nemusel mi o tom nikto držať prednášku. 

Stačilo nastaviť štandard, že sa to tak robí a je to.


IMG_2101_ajpg


Inak, nikdy som nechápala, načo ti pri odchode z areálu v nedeľu o 4tej ráno dávajú návratku. 

Ale vždy som si ju vzala. Až minulý rok som pochopila. Pozerala som na ňu a vravím si – jasné, že sa vrátim. Vezmem si ju. Je to taká moja mentálna miestenka na budúci rok. Ak nemáš v pláne prísť, asi pri východe na bráne povieš, že nepotrebuješ? Neviem. Ja vždy poviem, že návratku potrebujem.

Potrebujem. Bytostne.

Moj bratranec, (ktorý minulý rok povedal, že aká je toto hudba, kedy bude riadny metál a potom šiel na Čad) povedal aj že: “Toto je najlepšia Pohoda, ja sem budem chodiť každý rok, aj keď si už budem musieť kupovať lístok”.

Deti vedia.


Tak sa majte. stretneme sa pri slnečniciach budúci rok. Lebo slnečnice tam už pár rokov nie sú, tento rok tam neboli skoro ani kvety, ale vieme všetci kde to je:)

A priatelia najlepší na svete. Lebo oni sú tvoj program na tie tri dni. Aspoň u mňa tak. Ten pocit, keď je úplne jedno, kto hrá. Si tam, s nimi a je ti dobre. Dojáky šťastia. vzácne minúty. Zásoba na celý rok.

Jáj, ozaj. Skoro by som zabudla. Hudba bez komentára. Opäť program prekročil všetky stropy z minulých rokov:)

 

  IMG_2083_ajpg  


Záver a plán na prázdniny.

Všetko je iné. 

Kedysi, keď som sa akože maľovala do civilu, dala som si špirálu a len trochu púder. Dnes, keď sa akože "nenamaľujem", dám si krém, hydratáciu, tonikum, BB krém, púder a rúž. Vieš, kedysi pre mňa bol “naked” mejkap nič a špirála. Dnes je to pleť a rúž. Bez špirály. Nechápem, ale je to tak.

Všetko je iné.


Karol sa oženil. 

Táto veta znamená, že svet už je naozaj úplne iné miesto ako sme doteraz boli zvyknutí. Všetko je možné a nič sa nedá predpokladať dopredu. Stále to všetko ale môžu byť dobré správy. Aj táto je.

Tento rok som mala Pohodu skrátenú. V sobotu som sadla do auta a švihala na opačný koniec republiky na svadbu kamke. Aj tá skrátená pohoda bola emočná šialenosť. Tornádo. Dojáky pri koncertoch, z ľudí a potom tie dojáky na svadbe. Veľké.


Láska je krásna.

Láska k Pohode, k rodine, láska k priateľom ale aj láska - láska. A niekedy sa zmeníš. Alebo práveže nezmeníš. Aj ten druhý. Alebo práveže nie. Zo dňa na deň všetko vyzerá rovnako ale keď porovnáš dnes a pred rokom – všetko je úplne inak. Nehnevaj sa za to na lásku. Stále je krásna. Len už asi potrebujete iné.


Veriť v lásku je pre mňa ako dýchať vzduch.

(Táto veta je klišé ako sviňa ale naozaj nemám výstižnejšiu, prepáčte:)

Veriť v lásku je pre mňa ako dýchať vzduch. Neviem bez toho. Je to existenčné. Nemyslím závislosť na partnerskej láske. Mám ale závislosť na láske vo svete, tak celkovo. Vidieť ju okolo seba, cítiť ju vo vzduchu. 

Ako ti niekto len tak pomôže, lebo vidí, že máš plné ruky. Ako niekto zoberie odpad po druhom a odnesie ho do koša. Ako sa Karol ožení. Ako ide okolo cudzí pes a vyberie si teba a nechá sa pohladkať. Ako príde cudzie dieťa, chytí ti ruku a povie “ty poď so mnou von.” Ako nastúpiš do auta plného lekárov a opýtaš sa (lebo si vtipná): “Nejaký plastický chirurg?” A on je naozaj tam a o zábavu na celý večer je postarané.

Tohto je na tom letisku plno. To je pre mňa "to" na Pohode. 

Chodím si tam nabrať. Na celý rok.


IMG_2061_ajpg


Teraz som unavená. Potrebujem oddych. A trochu rumu;)

Moje srdenko je unavené. Na letisku sa diali ohňostroje emócií. (Mars je in retrograde, takže do 31.7 buďte silní, špeciálne blíženci, ale to som si odbehla od témy, pre mňa to síce dáva zmysel ale trištvrte ľudí si musí po tejto vete myslieť, že mi už naozaj padlo niečo na hlavu. Z veľkej výšky:D)

Dáme si prázdniny. Ja od písania a vy od čítania?:D 

Počas prázdnin budem asi trochu viac pozerať do seba ako okolo seba. Cítim, že to teraz tak potrebujem. 


Priebežne budeme osviežovať staršie články, ktoré sa vám páčili a uvidíme sa po oddychu v plnej sile, dobre?

Ďakujem, že ste tu boli so mnou prvú sezónu, teším sa na druhú spoločnú. 

Prajem vám krásne prázdniny plné relaxu.

Dobré to je.



IMG_2089_ajpg