Urobila som to. A neľutujem. Urobila by som to znovu

 

Zjedla som celý burger. Aj hranolky. Cibuľové krúžky k nemu neboli automaticky. Takže som si ich objednala extra. Nezostala po nich ani kôrka:D 

Veríte na horoskopy? Ja neviem. Čítam ich. Preto, že ma to zaujíma. Niekedy dopredu, niekedy spätne. Čítam ich rada. Bavia ma. Či im verím - neviem. Mám jednu stránku, kam chodím. Chodím je správny výraz? Mám jednu stránku, na ktorú niekedy kliknem a prečítam si horoskop. 

Prečo o tom hovorím?


horoskopy_1jpg


Minulý týždeň sa stalo toto:



Išla som autom dlhú trasu. Ráno. Večer predtým som si neumyla vlasy, lebo veď treba ísť skoro spať - ráno zavčasu vstávam. Plus - mám suchý šampón, vyriešené. Lenže ráno ten suchý šampón nefungoval. Viete, používam ten v spreji. A on sa niekedy zapchá alebo čo - skrátka, plechovica je ešte ťažká, potrepete, obsah je, ale nedostanete ho von nijako. Tá malá škárka je upchatá. 

Nevadí, veď mám pre tieto prípady dva suché šampóny v spreji. Hádajte čo?

Druhý to isté.


Nechám to tak. 

Urobím si mejkap a nenechám predsa suchý šampón (dva) aby mi pokazili deň hneď ráno.

Stretnutie bolo dohodnuté pred obedom na vzdialenejšom mieste. Po ceste sa mi minula voda v ostrekovači. Bolo to celkom strašidelné, nikde žiadna pumpa. Snažila som sa chytiť ošpliechanie z auta predomnou a aspoň čiastočne tak zmyť šmuhy z predného skla, aby som videla na cestu. Pumpa, konečne. 

Zišla som z cesty a vošla do predajne.

Kúpila som veľkú plastovú fľašu, zaplatila, prišla k autu a naliala tam, kam sa dáva voda do ostrekovačov. Sadnem do auta, páčke dám signál nech mi ostrieka predné sklo. Išlo to tak čudne pomaly. Tá tekutina bola nejaká akoby olejová? Pozerám na tú fľašu a vravím si – zvláštne, je tam napísane “cool” – to je ono, veď treba nemrznúcu. Lebo mrzne. 

Čítam ďalej. Chladiaca kvapalina. Aha.

 

horoskopy_2jpg


V panike vbehnem na pumpu a pýtam sa, či majú vodu do ostrekovačov. Nemajú. Kúpila som chladiacu kvapalinu. Čo mám teraz robiť? Je to olejové. Nezapchá to tie trubky? 

"Neviem" – odpovedá pani - "Skúste to zriediť vodou."

Dobre, kúpim minerálku. Nemajú neperlivú.

Stojím na parkovisku a chladiacu kvapalinu v nádobe pre vodu do ostrekovača riedim perlivou budiškou. Modlím sa, aby sa nič nestalo:D


Chcem to rýchlo minúť, nech to v tom aute dlho neostane, no stratila som už priveľa času. Po ceste to miniem a na najbližšej pumpe kúpim, čo tam má byť. Idem na cestu, takmer bez prestania mačkám páčku a oblievam predné sklo špeciálnym miešaným drinkom. Podarilo sa, minula som to. 

Zídem z cesty na najbližšiu pumpu, kúpim správnu kvapalinu a nalejem ju kam má ísť. Skúsim, či to funguje. Funguje, žiadne olejové čudo, riedka okena s tým zápachom ako smrdí nemrznúca náplň do ostrekovačov. 

Hurá.

Lenže, ako tá predchádzajúca kvapalina išla oknom hore stekala ďalej po streche auta. Čojaviem, či v chladiacej kvapaline nie je nejaká chemikália, ktorá nepoškodí lak? Tak do umývačky, rýchlo. Majú. Umyjem, vybavené, štartujem.

Volám, že sa ospravedlňujem, ale pre problémy s autom (samozrejme nie so schopnosťou vodičky čítať, čo je na fľaši napísané) pre ťažkosti s autom meškám, ale som už na ceste. 

Deň prebehol dobre, pumpové fó-pá som priznala, zasmiali sme sa. Stihli sme všetko potrebné, dobre je.

 

Po návrate domov nejdem ja už nič robiť, lebo dnes si sama len komplikujem deň:D 

Sem si sadnem, vyložím nohy a prečítam si internet. Vybehol na mňa niekde nejaký horoskop. Vidíš, to je nápad, svoj januárový som ešte nečítala. 


Otvorím a tam:

Dátum – pomlčka – dnes nič nerobte. Dátum sedel s tým dňom, ktorý práve prebiehal. Konkrétne to nazvali “off day” – teda niečo ako vypnutý deň. Popisovali tam, ktorá planéta sa ako pohla, čo je s čím v konjunktúre a v opozícii a aké pohyby sa dejú alebo také niečo, skrátka záver – nič nechytajte, všetko si skomplikujete.

Tak neviem, či to bolo naozaj planétami a ich pohybom. Úprimne – pocitovo mi to pomohlo. Cítila som sa menej hlúpa, môžu za to planéty, nie ja, viete ako:D Neviem, či je to náhoda a štatisticky im to proste tak výjde, že niekedy to niekomu trafia. Mne teda v tento deň trafili presne. Aj keď som sa to dozvedela až po.

"Off" day. 

 

horoskopy_3jpg

 

Niekoľko dní po tomto dni prišiel posledný deň v roku.

Aj keď vlastne nebol. Aj tak bol. Vysvetlím.

 

Mala som "číting dej." To je taký špeciálny deň, ktorý si stanovíš dopredu, a vtedy môžeš “hrešiť”. Nie hádzať kamene do okien, stále nepokradneš, nepreriekneš krivé… no veď viete. Nie takéto hriechy. Tie sa nemôžu vôbec. Ale vlastne jeden z nich asi cez číting dej robíš, obžerstvo?:D Ako kto.


Inštitút “číting dej” – z anglického “cheating” 

– podvádzať – máš zaradený väčšinou vtedy, keď máš v ostatné dni nejaký pevný režim. Tento jeden deň máš dovolené porušiť pravidlá, ktoré teda zvyšné dni – samozrejme úplne bez výnimiek – dodržiavaš. 

Teórie, či takýto deň na niečo je alebo nie je sa rôznia – koľko trénerov / poradcov / odborníkov – toľko teórií. Jeden tvrdí áno, druhý nie, tretí že ako u koho. Hlavne to majte tak, ako to vyhovuje vám, nejdem hľadať "unverzálne správne riešenie." Pre pointu tohto článku môžte patriť ku ktorejkoľvek z vymenovaných skupín:D


Ak dokážeš žiť tak, že nepotrebuješ číting dej, veľmi ťa obdivujem.

Predstavujem si to tak, že vieš mať disciplínu v tom jedení aj cvičení aj kedy ideš spať aj v biorytme. Za to ťa obdivujem. U mňa to funguje tak, že všetko alebo nič:D Len dva protipóly, nič medzi. Buď žijem frístajl a dávam si všetko na čo mám chuť vtedy, keď na to mám chuť, alebo som v absolútnej askéze.  

Teraz som v askéze. Lebo občas treba. Tak som teraz. Zdal sa mi to dobrý nápad. 


To v praxi vyzerá tak, že žiadna čokoláda. Žiadna. Čokoláda. Precíť. Ani iné sladkosti. Ani žiadna čokoláda. Plus cvičenie. Je teraz úplne jedno, aký typ. Pointa je, že ty sa týraš a dávaš pozor na stravu a mesiac nič. Žiadny výsledok nevidíš. Prisahám, mesiac nič.

Potom máš jeden číting dej. Jeden. Po mesiaci. Jeden deň, keď si ani necvičila, aj jedla hamburger a hranolky aj čokoládu. Nejdeš ani spať vtedy, kedy treba, lebo môžeš. V tento jeden deň sa môže. Všetko robíš “hriešne”.


Na druhý deň vstaneš, ideš do kúpeľne. A ako na potvoru prvýkrát zbadáš, že to vlastne vidno. Že už mesiac zdravo ješ a hýbeš sa. Teraz to je vidno. Pozeráš na to brucho a zdvíhaš obočie. Vidno to? Prvýkrát. Teraz. Po tom včerajšom hamburgeri? Aby výčitky boli ešte väčšie asi:D Že som sa teda opustila a už už to mohlo byť aj vidno, ale nebude, lebo som včera čítovala.

Odpustíš si a otvoríš internet.

Čínsky nový rok. Odpadnem. Dobre, tak začnem teda odznova. Od dnes. Od nového roku predsa. Čínskeho.

 

horoskopy_4jpg


Veríte horoskopom?

Napísala som vám dve situácie. Bolo ich asi sto:D Po tomto celom náhodnom súvise priveľkého počtu udalostí s kalendárom za taký krátky čas, neviem spoľahlivo povedať odpoveď. Ale kladiem si tú otázku. Neviem, či nás planéty ovplyvňujú.


Som ale možno mesačný veriaci:D 

Príklad:

Takmer pravidelne sa stáva, že po tom, ako prebdiem bez dôvodu celú noc mi ráno zavolá kamoška so slovami: “No čo, zase sme celú noc lietali na metle a oko nezažmúrili? Tento spln bol špecifický tým, že…” a povie viac. 

Vtedy po “bezdôvodne” prebdenej noci ráno zistím, že bol spln:D 

To sa stáva takmer pravidelne. Lenže nie úplne pravidelne. Takmer. Čiže zas nie 100%.


Súvisí to?

Toto mi vŕtalo v hlave: ak mesiac ovplyvňuje príliv a odliv - pohyb vody - a bunky ľudského tela sú z veľa % voda - viete, kam mierim? 

Pri písaní tohto článku som zisťovala viac. Nie je to vraj len mesiac. A slnko. Pohyb telies vo vesmíre a je to komplikovanejšie, ide o nejaký "slapový jav" a sú tam zamontované aj odstredivé sily. Takže stále neviem.


Prosím vás, rozumiete tomu niekto? A môžte mi vysvetliť, že či princípom príliv - odliv - môžu telesá vo vesmíre ovplyvňovať aj vodu, ktorá je v ľudských bunkách? Alebo je to špekulácia? Alebo do neba volajúca hlúposť? Alebo roky potvrdená pravda a kde som bola že to zisťujem teraz - na staré kolená?:D


Nerada by som urobila záver na úrovni plochozemcov, tak som opatrná. 

Nerozumiem tomu na úrovni vedeckej ani na úrovni horoskopovej. Ale skrátka niekedy - a je mi teraz naozaj úplne jedno, či štatisticky proste niekedy sa podarí - a sedí to. A mne je trochu ľahšie a trochu sa na tom aj bavím. 

Bavím sa na tom aj keď to nesedí.

Napríklad minulý rok som mala mať vraj super harmonizujúci pre môj dlhodobý vzťah. Tak dík. Možno máme len inú predstavu o slove "harmónia"? Pokus o vtip. Ale naozaj mi to tak celý rok všetky horoskopy písali.

 

Prajem vám šťastný nový čínsky a nech sú k vám hviezdy, planéty aj mesiace štedré.

Dobré to je.


Vy veríte horoskopom?